SORTIDES

Parc de Ponent ESO

Son Quint , L'embrió del Parc Natural Ponent

Els nostres alumnes de primer varen descobrir amb una bona caminata tota una zona verda salvada ben a prop de l'escola.

La història de Son Quint va lligada al moviment ciutadà per paralitzar un projecte urbanístic a un area plena de bosc on varen descobrir forns de calç, mines de guix, fonts de mines i magnifiques coves. La Trapa ESO

Un bon grup d'alumnes  d'educació secundària varem anar d'excursió a La Trapa per conèixer el seu entorn natural. La Trapa és una finca d'agricultura ecològica propietat del GOB situada a l'extrem occidental de la serra de Tramuntana.

Amb aquesta activitat varem gaudir d'un dia en un entorn natural i paisatgístic excepcional, amb unes vistes panoràmiques de la mar i de l´illa Dragonera. Durant la pujada a la finca observarem la flora i fauna del pinar i de la garriga, el paisatge i varem aprendre els comportaments respectuosos a la muntanya. Arribats a la finca descobrirem la seva història i la seva riquesa natural i patrimonial.Es Baluard, 3r d'ESO

El passat dimecres 7 de desembre, els alumnes de 3r d'ESO varen visitar l'exposició Patent de Cors, de Daniel García Andújar, al museu Es Baluard. Na Ruth i n'Ariadna, les guies, ens contaren quins eren els objectius de l'artista en voler estrenar la instal·lació a Mallorca. 

La mar Mediterrània és la protagonista d'una instal·lació que posa de relleu la necessitat de revisar i reescriure la història dels robatoris i espolis que es produiren no només fa centenars d'anys amb la Patent de Cors, sinó també els que es produeixen avui dia des del moment en què desposseïm les persones dels seus drets, de les seves memòries i de la seva identitat. (Les 3 primeres)

Una vegada acabada la visita a l'exposició, ens convidaren a un taller per formar part d'aquesta història a través de la creació d'un cartell collage que recollís el que més ens havia impressionat de la instal·lació. (foto 4)

No ens va faltar temps per poder gaudir d'una estona divertida i d'un bon berenar amb unes vistes espectaculars. (foto5)